Publisert

Hvilke leker er trygge å leke med for mitt barn?

Barn som leker

Hvilke leker som er trygge for ditt barn er veldig avhengig av modenheten og alderen til barnet, men en god regel er å aldri gi små barn leker som enkelt kan gå i stykker eller som inneholder smådeler som dem kan sitte i halsen. Her er det viktig å følge lekens merking. Leker som ikke egner seg for barn under 3 år skal være merket med et varselsmerke slik som under:

0-3 år advarsel

Alle leker kan potensialt være farlige ved feil bruk

Det finnes ikke en leke som er 100% sikker i forhold til alle typer av belastning. Grunnen til dette er at alle barn er forskjellige og leker på forskjellige måter, så det er umulig å ta høyde for alle tenkelige situasjoner som kan oppstå og som potensielt kan skade leken.

Det er viktig som foreldre å være observant på hvilke leker man gir til barna sine. Ikke gi barna billige leker kjøpt direkte fra Kina og lignende land. Kjøp leker fra seriøse butikker i Norge.

Det viktigste man kan gjøre er å følge anbefalingene til produktet/leverandøren og bruke fornuft. Gi barnet leker som passer til alderen og barnets utvikling.

Lek med barnet

Når man kjøper nye leker eller barnet får nye leker i gave, sitt deg ned og lek med barnet ditt og observer hvordan barnet leker med de nye lekene. La aldri små barn leke alene med leker du ikke kjenner egenskapene til, uavhengig av om disse er godkjent til ditt barns alder.

Vår oppsummering

Leker kommer i alle typer av størrelser, prisklasser og kvaliteter. Noen er ment å vare i mange år mens andre igjen er ment som en morsom gave, og ikke nødvendigvis for å vare så lenge.

Fellesnevneren er at dem er alle laget for å spre glede og kreativitet hos barna og det blir opp til oss som foreldre å se til at dem får leker som passer til deres alder og utvikling.